Asigurari raspunderi civile
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > Inmatricularile de masini noi, in scadere cu 58% in S1/2009

Inmatricularile de masini noi, in scadere cu 58% in S1/2009

Pana in prezent, numarul inmatricularilor s-a ridicat la 62.653 unitati. In acelasi timp, o crestere substantiala a fost inregistrata pentru masinile second-hand, care au crescut cu 71%, pana la 129.076 unitati, potrivit Directiei Regim Permise si Inmatriculari a Vehiculelor (DRPCIV).

In ceea ce priveste evolutia din luna iunie a acestui an, a fost inregistrata o scadere cu 61% fata de aceeasi luna a lui 2008. Astfel, au fost inscrise in circulatie 11.005 de autovehicule noi, in timp de numarul de masini rulate a crescut cu 80%, pana la 17.705 unitati.

In total, in Romania, au fost inregistrate in primele sase luni, 191.729 de autoturisme noi si rulate, informeaza www.wall-street.ro. Numai in luna iunie au fost inmatriculate in Romania 22.652 de autoturisme noi si rulate.

Vanzarile de masini noi au fost, pana anul trecut, in stransa corelatie cu subscrierile companiilor de asigurari pe clasa de polite CASCO. Avand in vedere faptul ca multe autovehicule erau achizitionate prin leasing, companiile creditoare impuneau asigurarea acestora. Astfel, scaderea vanzarilor are rezultate vizibile asupra subscrierilor, in conditiile in care o mare parte dintre cumparatorii de masini se indreapta catre cele second-hand, achizitionate din import.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>